Kami berkumpul..

28 april..family saye ade kenduri arwah..saye sebenarnye agak sukar untuk meghadirkan diri untuk majlis2 mcm ni..tapi dipakse oleh kaum keluarga,kaki yg sememangnye berat nak melangkah ni,saye gagahkan jgak..
Tetibe ayah saye ckap,sepupu sepapatku dari jauh datang jgak..wahh..tetibe kaki saye jadi ringan..pastuh x sbar2 nak g umah mak sedare saye tuh..dari jauh saye daa Nampak,kete kesayangan sepupu saye tuh daa ad..makin gembira hati ini..haha..agak lame kami xjmpe kot..ari tuh sepupu saye sorang tuh,kawen,tapi saye xdpt nk balik sbb tyme tuh exam banyak..huhu..melepaslah nak jpe dorang..skang tibe masenye saye nak bergosip sakan ngan dorang..haha
Sampai2 jep,dari jauh sepupu saye(kami pggl along) dah menjerit panggil name saye..wah2..femes jap..huhu..kalo nak taw,tyme kami berjumpe,wajib ade cite yang nk cite..dulu2..tyme kecik2,kami lah kumpulan yang paling nkal..haha..memang slalu laa kene tarik telinge..kami ni terdiri daripada 6 orang iaitu saye,along,faten,faiz,abg fadli n abg saye..tapi semalam abg saye xdpt hadir sbb sibuk sgt..huhu..jadi kami 5 org jelaa..saye plg rpat ngan along n abg fadli..dorg daa mcm abg saye sendri dah..ape2 hal,slalu kongsi..sgt2 SYG dorg..hihi..
Borak pny borak smpai kami xsdar org daa rmai smpai..adoiya..ni plg mls ni..kene sediakan mkanan..saye cpt2 larikan diri bersame faten..haha..jahat tol kami berdua..kami buat2 sebok..pdahal kami saje je..nseb bek laa ade org yg lg betuah dari kami utk melakukan keje tersebut..haha
Lpas abes kenduri arwah tuh,tetbe along panggil saye..saye dgn muke poyo nye pergi la..pastuh kami berborak laa..saye baru taw,dye rupenye pon daa clash ngan cikaro dye..huhu..katenye,pompuan tuh curang..pastu dye ckp,dye clash kali ni dye bg adiah kat x-cikaro dye tuh..saye pny la pkir ape adiah tuh..rupe2 nye dye bg adiah penampar kat awek dye..siyes takot tyme dgr dye cite..yelaa,sthu saye,dye x laa garang sgt..haha..tapi pastu,tetbe dye ckp”ko single,ak single..y not kalo kite plak yg kpel berdue??”selambe badak je dye..saye tgk muke dye,memg btol2 siyes la..cuak gler saye..nak jwb gagap2..huh..memg xterkate waa ckp lu..
Tetibe dye ketawe kuat..kuang asam pny orang..dye maenkan saye rupenye..adoiya..saye terkene lg..huhu..dye memg JHT!uwaa…tyme tuh gak air mate ase nk menitis..huhu..saye kuatkan semangat saye..buat2 ketawe gak..pastu cover ckp daa taw daa dye nak maenkn saye..pdhal,lam ati ni daa mcm nk pecah da..huhu..(sebenanye saye pon xtaw ape prasaan saye kat dye..syg memg syg,tp xtaw laa syg as a bro o not)..but,my mom said dat”jgn laa nk bercinta cintun ngan sepupu sepapat sendiri..nati sush..genetik x elok org kate..”haha..ma…ma…pndai btol meneka isi hati saye ye..so,saye yakin yg saye memg syg dye as my bro..xlbey k..haha..lgpon,kan sYe nk mak saye carikan suami utk saye..hehe
P/s:haha..agak skema saye citekan??haha..saje nk banggekan bahasa malysia..hihi
:D
Papai..akn ad cite len d mase akan dtg..

4 comments:

Koo's said...

serious nk mak mu carikannn?? macam adamaya aaan ni?

saye ain b said...

haha
ak nak mcm tuh..
ase nye lg bes kot..
hihi
:D

iejah rahman said...

waaa....besnye kalo jadik cam lam adamaya.nak adam!!!!
ain, mmg betol genetik xelok kalo kawen spupu2 nih.baru je blaja.haha

saye ain b said...

haha..taw xpe..
moga2 dpt laa mcm adam tuh..tp aku xkn jd cAM maya..
hehe
ak akn aprreciate dye btol2..
:D