henfon ku.. :)


hai hai semua..huhu..ain berceloteh lagi :)
ouh ya..mesti semua da tahu kan pasal yg mesir uh..ain baru tahu ari ni..huhu..lambat btol ain loading kan?haha..bukan ap,ain jarang ambek tahu bnde ni kat tv..ni pon tahu sbb ade rakan2 blogger yg update sal ni..ape laa nasib kawan2 ain kat sane kan?bkn sorang due..tapi ramai..ouch..susah ati ain bile tahu sal ni..same2 laa kite doakan psal mereka oke? :)

oke,ari ni ain nk berkongsi cket la ttg henfon y pnah ain gune n henfon yg ain nak tapi smpai skang xdpt2..huhu..start dari mula2 ain gune brg ni..mase uh xslap ain baru drjh 6 kot..mude kah?huhu..ain pon xsgke,sbb ayah ain yg kasi..ain gune jelah..tu pon pas upsr,kate abah ain,itu adiah sbb dpt 5A upsr..*owh indahnye saat itu*..huhu.. ini henfon first yang ain gune :) almost 3 years jgak laa ain gune henfon 3310 ni..sgt2 berjasa oke..xpnh rosak..haha..






pastu,tyme ain pmr uh,abah ain nak henfon ain tuh..sbb dye nak gantikan henfon pjbt yg die jual..haha.*abah aku ni leh tahan gak kan*.kihkih..ain sbenanye syg nak jual,tapi dsbbkan abah ain ckp nak bg adiah sempena pmr dpt 7A 1B,ain turutkan sajee..huhu..agak pelik la,sbb ain xdpt full pon,dye tetap nk bg adiah..bile tny,abah ckp,"dpt full ato x itu len la,yg penting kite usaha.!"..ouh..ain sayang abah lah!bg smgt !huhu :)dan ini adalah henfon kedua ain.. :) nokia 6030...




huhu..then,start ain f4,ain makin minat ngan gadget ni..asyik tuka je keje ain..haha..bkn ain bnyk duet,tapi ain tuka2 ngan abg ain..hehe..abg ain ni pon jenisnye suka bab ni..x lame pastu,ain tuka ngan abg ain,henfon motorola.. ini jenis c450 :).ain agak suke la ngan henfon ni..huhu..but ain dpt gune skejap je..sbb abg ain ilangkan.huhu..






x lame pastu,abg ain belikan lg henfon len..abg ain thu y ain ni agak suke ngan henfon flip ni..huhu..so,dye belikan yg ni plak..series v3x..yg ni pon ain syg gile..ain pkai lam 2 ke 3 bulan je..pastu tuka balik ngan abg..bile ngan abg je pasti ade bnde yg berlaku..huhu..abg jtuh moto,then,henfon uh pecah..cannot use anymore..agak sedey la..huhu


*ain punye kaler silver*

lpas tuh,abg belikan lagi enset len..yang ni sony ericsson plak..ain pon tuka la nokia 6030 ni ngan sony w200..tgah2 ain gune ni,ain dpt brite yg enset nokia 6030 ain uh ilang..abg ain ilangkan lagi.ouch!henfon ain yg ain syg uh ilang lagi!aisshh!pastu,abg kate,pkai la fon uh,abg ganti da tu..huhu..sedey2 gak,tapi itulah realiti,ap yg kite syg pasti akn pergi..huhu


*bnyk jasa dye ni*


lepas spm,abah ain belikan lagi henfon len..katenye adiah spm..bia pon spm ain agak mcm teruk!uh..*tragis nye saat ni*huhu..abah belikan henfon ini ..sony ericsson s500i..ouh..ini ain syg gak..hehe,,lamost 2 years ain gune ni taw..paling bnyk berjasa..huhu..sgt2 syg ia!huhu..ini la henset yg ain gune tnpe di ilangkan..hehe..

*sebijik mcm ni la yg ain punye..rndu plak kt dye..huhu..*



mase kat mtrik,ain ade tuka ngan abg ain skali..fon sony uh dgn w380..yg ni ain ske sbb dye pon flip..keypad pon bes..ain gne skjp je..pastu abg patah kan lg..huhu..sedey sob..sob :(



*ain pakai kaler ungu uh*




dalam mase ain gune henfon ni,ain pon ade gune henfon ni nokia 3120..ni pon bes..suke keypad dye..


*nokia 3120*

and n-gage QD..



*ain beli ngan abg ain taw :)*

dan nokia 5730 xpress music


* ain punye kaler merah :)*


pastu,abg ain berkenan ngan henfon uh,5730,ain pon tuka ngan dye..dye belikan ain nokia c5..huhu..ain suke fon ni sbb keypad dye gak..soft n senang nak taep mset..function dye pon senang :)


*ini c5 kesayangan ain*



tetibe enset sony s500i ain uh mcm nak xnk je ngan ain..so,ain decide nak jual dye..walopon sayang,tapi abah nak bg henfon len plak..ain ikut aje..yang ni ain pkai yang local aje ..buatan china oke.. nokia x6 :) ntah bape lame la ain pkai fon ni..mtk2 lame la..huhu.. :)


*ain punye kaler merah :)*





ni ade laa beberape henfon yg ain nk sgt pkai..tapi smpi skang ain xdpt..yg lame mhupon yg baru :)


*nokia e72..xtaw bile leh pkai ni..huhu*

*e5..pon cun!*

*sjak dulu lagi nak try pkai fon ni..populat dgr name sabun*

*e63 :)*


*LG KH3900*

*LG GD580 lollipop*

5 comments:

teema chan said...

aku nak LG lolipop ;{
kasi satuuuuuuuu xD

saye ain b said...

haha..ak pon nk..jeles tgk membe ak pkai..huhu..nk smpn duet beli satu :)

zettzetty said...

nantila aku bagi hadiah satu . k?

saye ain b said...

hikhik..oke2 :)
im waiting auniiiiii

Rie Pinocchio said...

byk nye lahh fone! ",) btw , ern ad pakai 2 fone yg sis pakai . sony s500i ,w380i ;) yang laen2 uh x egt . haha
apepuwn , sgt suke ayat "tapi itulah realiti,ap yg kite syg pasty akan pergi" penuh makne ..