TOP 5: Part 1- Barang make-up suke pkai :)

sepanjang bermanje-manje dengan make-up ni, ade beberape barang yg ain selalu gune dan ia sangat memuaskan hati. hari ini, ain nak kongsi top 5 barang make up yang selalu jadi pilihan ain. but, make up ain ni lebih kepada yg simple-simple je, sbb ain x suke make up berat. dah macam opera China pulak kan. hee. ayuh !!

1. Untuk foundation, before this, ain hanya guna cream pencerah muke fair & lovely, lepas sekian lame guna ia agak memuaskan hati. sbb die deal elok ngan kulit muke and bedak asas. tapi, bulan depan ain nak try gune foundation baru, dari essence :)

`fair & lovely- krim pencerah muke~

~Essence Soft Touch Mousse Make up~

2. Next untuk muka, ain gunakan product dari in2it. sepanjang 3 tahun guna bedak ni, ain sgt berpuas hati. Muka ain, jenis yang berminyak dan sensitif, jadi untuk cari bedak yang sesuai dengan kulit muka ain sangat susah. ain dapat tahu pasal product ni pon sebab kawan ain pernah guna and dia cakap product ni bagus. alhamdulillah, sekali ain try, smpai skang ain masih guna bedak yang sama. :) and actually, bedak ni 2 way, mknenye boleh juga guna untuk foundation, tapi ain x suke. hee.



~in2it 2 way foundation~

3. untuk mata, ain suka pakai eyeliner drp elianto. this product betul2 buat ain berpuas hati. color die x mudah luntur kalau berpeluh and senang nak tanggal lau nak ambil wuduk ke ape. :) dan untuk mascara pula, ain still gune product drp in2it. mascara dia menjadikan bulu mata ain macam bulu mata palsu. hahaha. panjang dan amat cantik :)

~eyeliner elianto~
~in2it mascara~

4. Untuk bibir yang mulus ni, ain pakai dua product. iaitu drp lip ice dan juga avon. lip ice utk melembapkan bibir dan avon untuk mewarnakan bibir. hee :) malas nak cakap banyak, sila try ye :)


~this lipstick dia ikot warna darah kita. so, warna dia natural la kan :)~

5. Lastly, blusher. untuk blusher ni, ain guna in2it jugak. sbb dalam banyak-banyak product, in2it lah paling ain suka. ade 4 pilihan warna ain x silap. :)

~pilih color yg sesuai ye ~

ok, itu je top 5 untuk hari ni, ade mase ain buat top 5 part 2. hehhe. oh ya, malam ni ain akan pegi dinner untuk mahasiswa dan mahasiswi bagi daerah ain. macam biasa, make up se simple yg boleh and baju pon pakai baju kurung je :)

p/s: selamat mencuba!! price range utk brg2 diatas adelah dalam range student. so, dun worry, student2 macam kite ni mampu beli :)




2 comments:

wajihah said...

ain, besau sgt la tulisan tu. kalau kecilkan sikit lagi best. ni pendapat aku je la, adjust width length blog.

baru nampak macam lega sikit. hehehe

cik Ain Bee said...

haha. sebenanye ak memg saje kasi tulisan tu besar :) ok2.. anyway thanks :)