Mempraktikan ape yg aku belaja

Perghh..esok nak raye ni,memg agak busy laa kat umah..kene buat itu buat ini..penat seh.huhu..tapi kan, aku puas ati la..sbb ak dpt praktikkan ape yg ak blaja kat umah..haha..mcm sme org tahu la..aku kan ambek kos pengurusan hotel..before tuh,ak nak persoalkan sumtin la..nape ek bile ak ckp ak embek kos ni,rmai mcm tgok ak sbelah mate je..ak tahu,kos nix de lah femes n xde lah bg gaji lumayan mcm doktor,engineer,penyarah n sbgainye..but,xleh ke pkir matang sket,.kos ni bkn sebarangan ok..memg la,org akn pndg rendah sal kos ni,tpi ade aku ksah x?xde..huhu..kat u uh,org slalu ckp,”alah,fac hotel ape laa sgt..masak je tahu..yg len xthu..”..kdg2 bengang gak..yela,skang perlekehkan laa kami ni,one day sme akn ternganga..haha..skg xnmpk lagi flow pkerjaan kami..bkn stkat masak,sme lahh..kami ni sme,bakal2 CEO kat hotel n bkal2 pmilik hotel..haha..berlagak ke?hakhak..

Ok laa..biakan kat situ..ni nk cite,tadi ak tlong mak aku kemaskan umah..maklumlah,dah anak dara yg besar panjang,xkn xnk buat keje lagi kot..mak aku siap sound,”kalo xnk buat keje,ak kwinkan kau dengan anak ****..dye tuh dah lame berangan nak jadi besan ma uh,”..adoiya..ciap kene ugut kot..haha..aku dengan bangga dan yakin nye ckp,”alah ma,lex laa..stkat kemas umah,cuci toilet uh,senang je..daa blaja kn,”..haha..sangat2 berlagak..haha..dari pagi smpi petang ak kerjekan umah aku uh..n aku agak puas ati sbb my mom puji aku,”xmenyesal ma anta ko blja jauh2,tahu gak nak kemas umah,”..haha..bangge plak uh..

So,ak kire nye bergune jgak la blaja housekeeping yg asyik kene maki uh..akhirnye ak dpt praktik kat umah..huhu..tgok laa..jgn pndg rendah taw kat bdak2 kos kami..skejap je blaja trus leh praktik..kalo kos femes2 uh ade bleh praktik trus?xde kn..kami je yg bleh..haha

Buat my readers,jgn terase ok..ak bkn tuju kat sape2,but,sape mnum abc,dye je yg rase bes x kn..haha..tpi ak appreciate buat membe2 aku yg support aku uh..thankz taw..huhu..buat stalker,jgn lupe sokong aku gak ey..hahaha..k la..nak men game jap..papai

2 comments:

wajihah said...

bagus2 ain..mcm ni la baru betoi..i support u!!

saye ain b said...

haha..thankz syg!