Ape ade dengan status?

Salam readers semua..ape kabar ye?mcmane,puas ati x dengan blog yg ain baru renovate ni?hikhik..ati ain tetibe bergerak nak aktifkan balik blog ni..sbb nmpak mcm exciting je berblogging ni..tapi xtaw la smpi bile ain aktif ni..hehe..kot2 msok je sem baru nati,trus xbkak blog..takot bz..hehe..insyaallah ain akan cube sedaye upaya untuk mengaktifkan diri disini.ok..

Tajuk kali ni,ade ape dengan status?...emm,ape yg korang pkir mule2 bile org ckap pasal status?myb ade yg ckp,status ape?keje ke?taraf idop ke?atopon relationship?ari ni,ain bkn nak sentuh semua tu..ain nak cakap pasal status hubungan ni..tahu kenape tibe2 ain ckp psal ni?sbb ain daa lame ckup sabar dengan kerenah manusia skang..isu single pon jadik masalah taw..ain xtahu la kalo orang len x menghadapi mslah ni.tapi ain,sjak sthun yang lalu, orang selalu mempertikaikan status ain..entah kenape orang suke tny ain psal isu ni..bukan ain xnak orang ambek tahu pasal ain,tapi agak2 laa..

Bile ain cakap ain single,semua orang pertikaikan,kenape ain single..eh,salah ke single?xkan laa kene kapel baru normal kot..ish2..jwapan ain mudah je kalo dorang tny knpe,ain akn jawab”saje nak single,nak restkan otak dari pikir hal y xmsok final”..hehe..kn senang uh..smpi skang,ain rase daa dkat sthun lbey ain single..itu secare rasmi laa..dalam mase setahun lebey ni,ade jgak laa ain kapel..itu pon secare x rasmi and ain rase xperlu orang tahu..so,ain x bgthu sesape pon..mahupon di fesbuk..huhu..bnda yg daa lpas bnyk mengajar ain utk ain teruskan idop..pengalaman2 cinta monyet ain dlu sgt2 mematangkan ain utk buat pilihan.*bajet mached..hehe*..aade kalenye ain rase single adalah status yg paling bagos.sbb bile single,kite x perlu nak jage ati orang,xperlu mtak izin nak lakukan sesuatu,xperlu bgthu ape yg kite nak buat lpas ni,semua tu xperlu..

Ain penah buka pintu ati ain utk trime sorang ni..tapi,ain rase ain xckup sedia nak bg komitment dlm hubungan..ain pnah tny mak ain,kenape ain susah nak trime sumone dlm idop ain..mak ain ckp,myb itu bkn org yg terbaek utk ain,dan ain bkn orang yg terbaek utk dye..Allah itu maha Penyayang,suatu ari nati, Allah akan buka pintu ati kite utk orang yg btol utk kita..berbalik kpde orang tadi uh,kan ain susah nak trime dye..walopon dye daa mcm2 buat utk ambek ati ain,utk jage ati ain,tapi pade mate ain ade sumtin yang kurang.*bukan ain memilih*.tapi,tulaa,ain daa cube syg dye,daa cbe trime bek buruk dye,tapi ain xbley trime dye jgak..utk tidak bg dye harapan lagi,ain terpkse bg alsan yg kukuh knpe ain xbleh kwan ngan dye lagi..n ain xnk dye hubungi ain lagi..

Kdg2 ain pnah gak terpikir,ain ni cerewet ke?memilih sgt ke?tapi..entah lah..ain pon xdpt jwb tu..tapi,xpe laa.ain trime seadanya..itu dugaan kan.ain ok..ain bleh teruskan idop lagi..ain msh ade kwn2 yg support ain..alhamdulillah..syukur kepade Allah..

So,ain rase smpi cni je pain pnye celoteh..saje nak cerita..kalo readers sekalian ade pendpt mahupon ncht,sile2 lah komen..buat readers yg first tyme dtg blog ain,thankz ek..n jgn lupe follow n tinggalkan lah jejak anda kat mane2..nati ain usha blog anda plak ok..smpi cni dlu,ain tpkse pergi mengemas brg2 yg perlu utk ke kolej blik..ok..wassalam.

J

3 comments:

teema chan said...

semua nya berlaku ada hikmah <---sswai dok jadik kata2 nasihat ??

saye ain b said...

haha..ssuai2..kihkih..

teema chan said...

bgus , kuatkan hati !