Memories..i miss u..(part 2)

Post yg lepas aku daa cte sal klasmate aku tyme lower form kan..skang ak nak cite sal membe2 kamceng aku..mase ak lower form,yg paling ak rapat adlah ngan adeq..memg kamceng..huhu..kmane je ak pegi,mesti ngan dye..mcm2 hal aku ngan dye..miss u dear.ak jgak rapat ngan rumet aku tyme form 2..atie..iejah..sha..kalo aku dok skali ngan dorang,toksah ckp la ak ni gile cmne..asyik gelak je..haha..rndu wehh..tiap kali jmpe je msti ad je cite yg kelaka..bnde uh x kelaka,tpi jdik kelaka..haha..skang,daa sush nak jmpe sha ngna iejah..dorg kat lua ngare skg..tapi atie uh,slalu laa gak jmpe..satu tmpt blaja..hehe..

Then,ak rapat gak ngan auni n wani..ak ngan auni uh daa rpat sjak f2 lagi..tpi lagi rpat bile kami daa nek f3..sbb kami dok bilik berhadapan..wani uh,tyme f3 ak rapat..hehe..aku selalu ngan auni kalo aku gi mkn ke..nak g prep ke..selalu laa gak ngan dye..bnyk gak laa kenangan aku ngan dye..yg pling aku igt,kami selalu kongsi rahsie sal sape kami mnat..haha..igt lagi,tyme tuh,kami f3..then,kami memg gile2 pny admire ngan senior f5..klas kami kat bwh skali,then klas f5 kat atas tgkt 3,tpi kami blok len2..dorg leh nmpk klas ktorg,ktorg pon leh nmpk klas dorg..ade satu ketika uh,auni lari2 masok klas aku..pdhal klas kami sebelah je..haha..msok2,trus auni ckp,”ain..cbe tgk uh..ak nmpk dye bce doa..”..haha..bygkan la,org yg auni admire uh tinggi,bile berdiri tyme bce doa uh,msti ah nmpk.lgi2 si die uh tinggi lampai..haha..kalo ak igt bnde ni,teringat auni yg kecoh uh..hehe..skang,aku ade gak laa jmpe auni..dye pon stempat ngan aku..senang je nk jmpe..huhu..kalo ngan wani uh,ak ske usik dye..haha..dye ni agak laa pendiam..tapi aku ske care sye..ak igt lagi,selalu je aku usik dye ngan z..haha..sbb sthu aku z memg mnat dye..haha..kalo ak usik je,mesti muke dye merah..haha..malu sgt..pnah skali uh..bile ntah,ak lpe..tyme tuh z ade depan wani kot..ak bley dgn selambenye mapuh dorang depan2..perghh..xberapi lak wani kan..haha..tapi wani xmrh,cme dye malu..kihkih..wah..rndu laa…..

Ade satu peristiwa uh..mase form 2 kot..yg aku igt yg ade tyme tuh,auni,atie,sha,iejah,faezah,adeq,azah. Mase tu ak tman dak2 pum kot..mse tu pkol 11 lbeh kot..ak lpak laa ngan dak2 ni kat gazebo putra square..tbe2 saddam ngan syamil datang lepak skali..ade plak yg bkak sal cite hantu..ak daa seram sjuk tyme tuh..tpi ak nak dgr walopon takot..haha..tbe2 terdetik kat ati ktorg,eh daa pkol bpe.gelap uh..cne nak balik..ktorg kuatkan smgt..kami rmai2 pgang tgn ,jln laju2..smpi satu tmpt uh,tbe2 ad salah sorg drpd kami lari au..ak igt lagi,tyme tu auni ade kat tgah.ak pegang tgn dye..ad org kat sbelah dye..x igt sape..pastu,ak nak lari ak trik la auni..tpi org sbelah auni tuh xnk lari..dye tarik auni gak..haha..jdik auni yg kat tgah2 ni,xtaw nak ikot yg mane..las2 dye biakan ak tarik dye..dye xlri pon.tpi kaki dye jdik cm nek skateboard uh..maklumlah..selipar dye licin tyme tuh..haha..kami lari2..nak smpi kat blok baru berenti..haha..kelaka + takot plak..letih pny pasal,kami lepak plak gazebo dpan blok..lpak2 situ smbil smbg cite hantu..tbe2 faezah ckp,eh jom nek la..xsdap ati laa..ak daa meremang..kami pon nek..pastu kumpul kat satu blik ni,dye cite la..yg dye nmpk pocong lam blik iron floor kami..dop tepi tgkap..mule2 aku xcye,tpi azah ngan sape tyme tuh nmpak gak..pergghh..xleh tdo aku mlm tuh..huhu..takot laa..first tyme kene usik..mase tuh,sumpah xnk cite hantu lagi..haha

So,ni laa antare kenangan yg aku igt..memg rndu la..sgt2 rndu..

utk upper form..nati cite akn menyusul..

5 comments:

teema chan said...

mak aih byk cte nihhhhh , bape part lagi tggal ? hehehee

zettzetty said...

haha aku memang ingat part yang skateboarding. kalau jatuh memang mori cun habis. heeehe :P


tp aku tetap tak rindukan zaman sekolah. aku just rindukan masa dengan korang.

saye ain b said...

tima..ade bnyk lagi..haha..tggu~

auni:hakhak..xleh lupe kan..smpi skang aku msh igt situasi tuh..
xpe2,ak tetap rndu mu..

iejah amus rahman :D said...

aku rindu gila zaman sekolah..
rasa macam nak pakai balik baju skolah pastu g skola (tapi taknak blaja nak lepak je hahahaha )

rindu nak menyebuk2 kat bilik guru...
rindu nak datang rocol lambat..haha
rindu nak gurau gurau lam kelas..
rindu nak duk sebelah ain lam kelas pastu mapuh neji nge syuk huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :(
rindu nak g koop beli sekut kapalterbang..
rindu nak stalk senior2 yang ensemmmmmmmm ( ka sini sume senior juruh ....hahhaha )

banyaknye rindu :(

saye ain b said...

haha..iejah.....
tahu xpe kn.
ak rndu nak tgkp gmbo neiji tido..haha
pastu kite bleh plak gelak2 n sebar gmba tu kat org..
rndu nak gadoh ngan grup dpn kite uh,..grup kuat tdo..
rndu jgak tyme sejarah..sbb kite buat cg wan harun uh mcm xwjud je..kehkeh