ketentuan

Salam semua..terpesona x bkak blog saye ni?hihi..maklum lah,ade sedikit perubahan..siang tadi,tengan usha2 blog orang,pastu terjumpa lah beberapa blog pasal tutorial ni..antaranya ialah cik hanna dan cek wan hazel..bnyk bnde yang saye xtahu pasal blog ni,dulu tahu la,skang xbrape nak tahu dah..sbb ape?sbb daa x aktif sgt blogging ni..maklumlah,baru2 ni saye jadik budak part 1..haha..sibuk mengalahkan perdana menteri..kihkih..thankz untuk blog hanna n wan hazel, blog anda sangat memuaskan ati saye..hehe..insyaallah,dari hari ke hari,adelah sedikit improvement kat blog ni..hajat dihati nak aktif berblogging 2011 ni…hehe..bley kan?

Ouh,berkenaan dengan tajuk entry uh,saje je..xtaw nak letak entry ape..hehe..saye tetibe nak bercerita tentang salah satu bnde yg paling bes saye buat utk 2010 a.k.a menjadi budak part 1..haha..nak taw ape?jap eh…

Ok,seperti orang semua tahu,saye ni adalah student part 2 (2011) untuk course degree in hotel management kat UiTM Shah Alam..satu kelebihan utk student hotel ni,kat fac uh ade beberapa club utk student join..salah satunye ialah SHOCAM..saye daa lupe ape mksd sbena dye..tapi function dye adlah utk meng-arrange-kan pelbagai aktiviti yg fac o u bg..so,ini advantage untuk student hotel sbb ia melibatkan bnyk organize aktiviti..mule2,agak x yakin laa masok bnde ni,maklum lah budak part 1 and masih baru..takot nati dorang tolak mentah2 je..huhu..

Pastu,lame2 cket saye daa ok..huhu..ade beberapa function la yg bes..antara yang dorg adekan Program Bubur Lambuk, explorace, melawat umah anak2 yatim, MAPA(majlis anugerah pencapaian akademik), Rumah Terbuka Fac dan akhir sekali MPG(Malam Pra-Graduan)..paling bes dua terakhir nih..

MAPA nih tiap2 sem diadakan utk meraikan student yang dean list..untuk pertama kali nye saye join bnde alah mcm ni n first tyme kene pikul tanggungjawab besar!besar ke?*bajet penting jep*haha..penting laa gak..kene jadik usher*dgn kate laen ~penyambut tetamu~*.perggh..xpnah seumur hidup aku uh jadik usher..cuak kot..membe aku lagi sorang uh daa laa cantek bangat!x pecaye..klik ni..cantek kn2?ak ni apo ado eh..huhu..ni gare2 senior pakat tunjuk je sape..terPAKSA ok..kalo x xmahu laa aku..tapi syok ahh..kat bawah ni antare pic yg sempat kami snap..






*saye dan hawe*


*saye dan pikaa*


*saye dan teha*


*jgn salah paham,ini komander saye la*


*kami budak part 1*


*kami lagi*


*ngan ajieb busuk*


*saye ajieb teha*


Seterusnye MPG..ini function las utk setiap sem...aku igtkan,lepas MAPA uh,aku xpyh laa jadik usher lagi taw..padahal,kene lagi!aduh..parah..siap kene pakai kebaye lagi..usher wajib pakai!aku rase nak menangis pon ade..sbb ak memg xsuke jdik usher nih!huhu..memg terpakse lah!yang bes nye MPG uh,ade artis datang..hehe..ak sangat2 mengharap akim dtg..tapi,musnah harapan jela wey..xde contact nak buat cmne..akhirnye ktorg jemput RUFFEDGE..mule2 ak xbape nak suke la dye dtg..tpi tbe2 aku teringat yang ahli mereka yang agak baru uh,ak memg pnah mnat gile nak mampos!huhu..knal kah anda kpde nine phyne ballerz?huhu..msti x kn..sbb dye ni artis femes zaman dulu kala je..hehe..ti ak selitkan gambar aku bersama dye k..MPG uh,ktorg buat kat tempat yang agak kelas lah..hotel CONCORDE shah alam..pnah dgr?itu antare hotel plg femes kat shah alam uh..taraf agak 5 bintang la..haha..haa….lagi satu peristiwa kat situ..sgt2 menakutkan..kami kene kacau..tyme tuh,daa abis event,kami naek laa ke bilik yg disediakan gune lift*cari tangga x jumpa*,so terpakse la..kami mule2 nek rmai2..masok bilik kemas brg2..tbe2,membe aku sorang uh ckp laptop dye tertinggal kat ballroom td..mase tuh plak,aku daa siap kemas..dgn rase penuh mengambil berat,ak pon ckp jom laa pegi ambek skang..byangkan laa,tyme tuh daa pkol 12 lbey nak ke pkol 1.mase tuh daa xpkir lagi daa..dgn cuak pkir laptop dye jmpe x n pkir aku nak balik ngan ape ni..sbb transport x disediakan..ak nek je lift uh 2 orang..smpai dlm lift tu plak,ktorg trus tkan floor yg nak dituju.tpi lift uh tbe2 nek tgkt 7.sdgkan ak tyme tuh kat tgkt 5..tgk kat tmpt tkan2 uh,seb bek nmpk mc made org tkn..igtkan ade guest nak nek gak..bkak pintu,xde sape.kami tutup mate smbil rabe2 cari mane nak tutup pintu lift.agak cuak lah!huhu..tgah2 trun,tbe2 lift uh berenti kat tgkat 3 plak..kami dgn rase bangga,igtkan daa smpai,nak laa melangkah kelua..tgk2 floor uh gelap gelita..perghh aku ckp berdebar tahap gaban!tyme tuh plak,ak x tutup mate lgsg..bila daa smpi kat floor yg kami nak tuju uh,tetibe ak terpikir sape laa tekan lift tengah2 gelap tadi uh..tapi disebabkan penat yg melampau,ak biakan je..smbil tunggu sape nak ambek aku uh..haha..esoknye,ade membe aku bkak cite,tny ak ad x lift terbukak kat tingkat 3.ak ckp ade..tpi gelap..dye pon ckp,membe kami,salah sorang ahli club ni laa..dye ade kelebihan..dpt nmpk bnde2 yg kite sme xnmpk..dye ckp,mase kat tgkat 3 uh,ade bnde dok merenung ke dalam lift..btol2 depan lift..dgn rambut kebasahan berserta baju yg jugak basah..ak dengar bapak cuak!yela..daa la aku 2 org je lam lift tyme tuh..xke menangis nak mati kalo ak nmpk..tgkat 3 tu plak,ade pool..mcm ade tragedy yg berlaku..huhu..bile pkir balik,ak daa xnk nek lift 2 org..kalo bleh bia pnoh lift uh,baru ak nek..huhu..takot!..so,ak daa pnat bercerita,tgok la sedikit aksi ak pade mlm itu..




*currently wear kebaya!*


*wif nine..remember?*


*besties ever!*


*kami bersama ruffedge*


*kami lagi*


*hehe*


*makan dulu*

then,itu saje aksi kami..huhu..thankz utk readers yg bace entry ni..jangan lupe tinggal laa jejak sket k..hehe..ok.tata

p/s:kalo nak tgok pic uh btol2.letak je cursor kat gamba uh.xpyh tekan

3 comments:

teema chan said...

wahh , ade gamba mamat ensem la kat atas , evelebel tak ? kakkaa

teema chan said...

http://tutorialuntukblog.blogspot.com/

saye ain b said...

mamat mane satu weeh?hehe